Rezerwat Natury

OLEJ CACAY – A CO TO TAKIEGO?

Olej cacay - a co to takiego?

Olej cacay zakupisz tutaj.

Dzisiejszy post poświęcony będzie mało powszechnemu olejowi.

Czy zdarza się Wam, że nie znacie jakiegoś składnika, ale po zapoznaniu się z jego właściwościami decydujecie się na zakup produktu?

Tak właśnie bardzo często dzieje się z olejem cacay. Pomimo, że nie jest tak bardzo powszechny to staje się on coraz bardziej popularny zwłaszcza wśród miłośniczek kosmetyków anti – aging.

Dlaczego? Ponieważ w tym rodzaju oleju występuje 3 razy więcej witaminy A niż w oleju z dzikiej róży, a także 50% więcej witaminy E niż w oleju arganowym. Oznacza to, że olej posiada działanie przeciwstarzeniowe oraz poprawiające elastyczność i jędrność skóry. Olej ten wykorzystuje się w przypadku złego poziomu nawilżenia skóry, w przypadku zmarszczek, a nawet bruzd, a także w celu przyspieszenia gojenia się skóry podrażnionej poprzez promienie słoneczne, czy radioterapię.

I jeżeli jesteśmy już przy przyspieszeniu gojenia się skóry, to olej pomaga także w regeneracji skóry uszkodzonej, a także objętej bliznami (również tymi po trądzikowymi i po operacyjnymi).

Dzięki dużemu stężeniu witaminy A, E oraz nienasyconych kwasów tłuszczonych olej cacay stosuje się także w celu rozjaśnienia i poprawy kolorytu skóry, dlatego też specyfik ten wykorzystywany jest w celu niwelowania przebarwień, plam słonecznych, brunatnych plam, a także piegów.

Dzięki tak wielu fantastycznym właściwościom, jakie przypisuje się olejowi cacay można stosować go także dla wrażliwej skóry wokół oczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.