Producenci
Do jakiego typu cery wykorzystamy olej tamanu?
Do jakiego typu cery wykorzystamy olej tamanu?

Olej tamanu możesz kupić tutaj lub tutaj. 

Dzisiaj poruszę temat oleju, który charakteryzuje się ciemno zielonym kolorem, lekko gęstą i mętną konsystencją oraz specyficznym korzennym zapachem.

czytaj całość »
Miodowa mydlarnia - serum i olej o wspaniałych właściwościach
Miodowa mydlarnia - serum i olej o wspaniałych właściwościach

Olej czarnuszka i tamanu kupisz tutaj.

Eliksir śliwka z szafranem kupisz tutaj.

Olej czarnuszka i tamanu to połączenie oleju: z czarnuszki, orzechów włoskich, konopi siewnej, jojoba, tamanu oraz ogórecznika.

Jak składniki wskazują olej ten będzie świetnym produktem dla osób z cerą problematyczną, tłustą i trądzikową. Olej stosowany może być także w przypadku alergii skórnych oraz egzemy. Bardzo duże właściwości lecznicze zawdzięczamy tutaj olejowi tamanu, olejowi z czarnuszki i olejowi z konopi siewnej.

czytaj całość »
Do jakiej skóry wykorzystać olej z arniki górskiej?
Do jakiej skóry wykorzystać olej z arniki górskiej?

 Olej z arniki (macerat) można kupić tutaj.

Arnika górska to gatunek rośliny z rodziny astrowatych. Najczęściej spotykana jest na terenach górskich oraz podgórskich jednakże jej lecznicze właściwości doprowadziły do wielkiego zainteresowanie tą rośliną, a co za tym idzie do jej nadmiernego pozyskiwania. W rezultacie arnika została uznana za gatunek narażony na wygięcie i objęto ją ścisłą ochroną.

czytaj całość »
Olej jojoba

Olej jojoba możesz zakupić tutaj.

Olej jojoba jest rodzajem wosku i należy do bardziej znanych substancji. Charakteryzuje się żółtym zabarwieniem i jest niesamowicie odporny na wysokie temperatury oraz utlenianie. Ze względu na swoją stabilność ten rodzaj oleju stosuje się w celu np. przedłużenia trwałości produktów.

czytaj całość »
Olej cacay - a co to takiego?
Olej cacay - a co to takiego?

Olej cacay zakupisz tutaj.

Dzisiejszy post poświęcony będzie mało powszechnemu olejowi.

Czy zdarza się Wam, że nie znacie jakiegoś składnika, ale po zapoznaniu się z jego właściwościami decydujecie się na zakup produktu?

Tak właśnie bardzo często dzieje się z olejem cacay. Pomimo, że nie jest tak bardzo powszechny to staje się on coraz bardziej popularny zwłaszcza wśród miłośniczek kosmetyków anti – aging.

Dlaczego?

czytaj całość »
Czego nie wiecie o oleju konopnym.
Czego nie wiecie o oleju konopnym.

Olej konopny kupisz tutaj.

Pomimo różnorakich skojarzeń olej ten powstaje w oparciu o konopię siewną  i nie ma nic wspólnego z konopią indyjską znaną z właściwości narkotycznych. Niestety zła reputacja samego słowa ,,konopia’’ bardzo negatywnie rzutuje na branżę kosmetyczną bazującą na działającej prozdrowotnie konopi siewnej.

czytaj całość »
Dla kogo olej z czarnuszki?
Dla kogo olej z czarnuszki?

Do zakupienia w sklepie tutaj.

Dzisiaj o oleju, który jest jednym z moich ulubionych i powodem nie jest zapach, ponieważ aromat nie dla każdego będzie przyjemny, powodem nie jest też jego popularność, ponieważ przy wyborze moich zakupów nigdy nie kieruje się opiniami, czy prestiżem danej marki. Moja skóra po prostu polubiła się z tym olejem, a jest nim olej z czarnuszki.

Olej z czarnuszki od marki Your natural side ma mocno wyczuwalny zapach, dla mnie lekko ziołowy. Producent natomiast określa ten zapach jako korzenny. Spotkałam się także z opiniami jakoby zapach był pieprzno korzenny. W każdym bądź razie jest on intensywny i charakterystyczny. To, co wyróżnia ten kosmetyk na tle innych olejów to zawartość nienasyconego kwasu eikozadienowego, o właściwościach przeciwzapalnych, który bardzo rzadko występuje w naszym otoczeniu, a nawet przyrodzie.

To, co jeszcze wyróżnia czarnuszkę to zawartość wielu składników, których nie spotkamy nigdzie indziej, jak np. nigellina, nigellon, tymol, czy tymochinon i wiele innych, które działają przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo, antypigmentacyjnie, antybakteryjnie i antywirusowo.

czytaj całość »
Oleje różane
Oleje różane

Olej różany Your natural side zakupisz tutaj.

Olej z dzikiej róży Mosqueta zakupisz tutaj. 

Każdy z nas, słyszał o oleju różanym i zapewne większość z nas stosowała już ten rodzaj oleju. Nie każdy jednak do końca wie, jakie dokładnie właściwości on posiada, jakie rodzaje róży wykorzystuje się do produkcji oleju i z jakich części roślin taki olej powstaje, dlatego dzisiaj przychodzę do Was z dwoma zupełnie różnymi od siebie olejami różanymi :)

czytaj całość »
Olej z nasion marchwi
Olej z nasion marchwi

Produkt zakupisz tutaj.

Pewnie zastanawialiście się już kiedyś, dlaczego niektóre oleje cieszą się tak ogromną popularnością. Co skłania nas klientów, do kupowania takich, a nie innych produktów? Dzisiaj postaram się uzupełnić Waszą wiedzę na temat jednego z lepiej sprzedających się olejów :)

Olej z marchwi jest znany głównie z charakterystycznej pomarańczowo – brązowej barwy, która pomaga w wyrównywaniu koloru skóry. Ale, czy na jego temat jesteście w stanie powiedzieć coś więcej?

czytaj całość »
Promocje
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl