Producenci
Co możesz powiedzieć o oleju z czarnego bzu?
Co możesz powiedzieć o oleju z czarnego bzu?

Olej z czarnego bzu możesz kupić tutaj.

Olej z czarnego bzu znany jest jako naturalny środek wspomagający odporność jednak jakie ma zastosowanie w kosmetyce?

Jeżeli nie wiecie dokładnie, jaki rodzaj skóry posiadacie, potrzebujecie jednak odpowiedniej pielęgnacji ponieważ Wasza skóra jest zniszczona, uszkodzona, nawet zanieczyszczona to sięgnijcie po ten właśnie olej. Olej z pestek czarnego bzu (tu akurat mam od marki Your natural side) posiada właściwości silnie naprawcze i dlatego świetnie sprawdzi się przy skórze spierzchniętej, wymagającej regeneracji, również przy uszkodzonych i przesuszonych włosach. Również poleca się stosowanie tego oleju w przypadku suchych oraz popękanych pięt, łokci i kolan.

Jako, że olej ten zawiera aż 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych (obserwuje się tu sporą zawartość kwasu linolowego i linolenowego, czyli kwasów omega 3 i 6) to będzie on także uzupełniał niedobory wody w skórze i nawilżał nawet najbardziej suche partie twarzy i ciała. Dodatkowo olej z czarnego bzu zapobiega zapychaniu gruczołów łojowych i dlatego wykorzystywany jest w walce z zaskórnikami, trądzikiem, a także ze skórą tłustą.

Olej z pestek czarnego bzu jest niezwykle delikatny, poleca się go także do pielęgnacji skóry wokół oczu, do skóry wrażliwej i atopowej, ale ze względu na obecność w czarnym bzie tokoferoli stosuje się go również jako środek przeciwstarzeniowy.

Pomimo lekko gorzkiego zapachu olej z pestek czarnego bzu ma sporo ciekawych zastosowań, dlatego uważam że warto go wypróbować.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl